Hallo Werkgever

Begrijp je als werkgever ook helemaal niets meer van de zieke vergoedingen die recruiters vragen?

De vergoedingen van de recruiters zijn ziek met percentages van soms wel 35% van het jaarsalaris.

Fuck de recruiter doet dit anders. Kandidaten in plaats van de recruiter krijgen 20% over hun jaarsalaris, waarbij de betaling over drie jaar wordt verdeeld. De kandidaat die al het werk doet gaat er beter van worden, maar niet de recruiter. Fuckderecruiter vraagt slechts een marginale vergoeding, welke in schril contrast staat met de zieke fees van de recruiters.

Ben je als werkgever klaar met agressieve recruiters, die er alleen maar zelf beter van worden?

Je mailbox loopt over van de bende, je krijgt telefoontjes door omdat ze tegen collega’s doen of ze je beste vriend zijn. Ze stoppen niet die vervelende recruiters.

Indien u een samenwerking aan gaat met fuckderecruiter.nl, krijgt u een logo welke u op uw eigen vacaturepagina kunt plaatsen. Dit werkt super. Heerlijk die rust...

Baal je als werkgever ook van kandidaten die na een jaar alweer door een recruiter elders herplaatst worden?

Recruiters zorgen altijd dat ze verbinding houden met de kandidaat en liggen als een roofdier te wachten om weer toe te slaan. Bingo, ze kunnen nogmaals achterlijk veel geld vragen voor deze kandidaat en denken niet aan jou als werkgever.

Werkwijze

Fuckderecruiter houdt van duidelijkheid en heeft de volgende transparante prijsstelling:

Kandidaten krijgen altijd 20% van hun jaarsalaris als ze in dienst treden bij een werkgever via Fuckderecruiter. Dit zal in drie jaar worden uitgekeerd door de werkgever, zolang kandidaat nog werkzaam is bij werkgever.

Werkgevers betalen naast de 20% voor de werknemer (retentiebonus) een kleine eenmalige vergoeding aan fuckderecruiter.nl:

  • Wij vragen maar 6% in plaats van 35%
  • Retentiebonus voor kandidaat
  • Werkgever meer zekerheid

Zo profiteert uiteindelijk de kandidaat die ook het werk gaat verrichten en is het voor alle partijen duidelijk en transparant!

Contact

Meer informatie? Een goed gesprek? Neem contact op!

F&@#ing
go to top